Herhaling Reanimatie en AED zaterdag 22 oktober en zaterdag 3 december
Geschreven door Dennis Winkel   
dinsdag, 04 oktober 2016 00:00

Rode Kruis afdeling Culemborg organiseert op zaterdag 22 oktober en zaterdag 3 december herhalingscursussen reanimatie en AED. Deze herhalingscursus is uitermate geschikt voor deelnemers aan de reanimatiemarathon ter ere van ons 100-jarig bestaan welke wij 2 jaar geleden hebben georganiseerd, maar ook voor iedereen in het bezit van een geldig reanimatiecertificaat welke toe is aan verlenging.

Lees meer...
 
Opleiding Uitgebreide EHBO start in September 2016
Geschreven door Dennis Winkel   
zaterdag, 13 augustus 2016 00:00

Naast onze jeugdopleiding start de afdeling Culemborg in september ook met een nieuwe cursus Uitgebreide Eerste Hulp. In deze cursus worden alle handelingen geleerd die nodig zijn om goede eerste hulp te  verlenen. De cursist wordt door erkende instructeurs opgeleid voor het officiële Rode Kruis EHBO diploma Uitgebreide EHBO met daarin o.a. reanimatie en AED gebruik. Onder andere de volgende onderwerpen zullen aan bod komen:

Lees meer...
 
Jeugd EHBO opleiding 2016 van start in September
Geschreven door Dennis Winkel   
zondag, 14 augustus 2016 00:00

Onder het motto - Iedereen EHBO - van het Nederlandse Rode Kruis start de afdeling Culemborg in september weer een eerste hulp opleiding voor jongeren van 11 t/m 15 jaar. In een steeds risicovoller samenleving is het van belang dat elke burger kennis en vaardigheden heeft om hulp te kunnen verlenen in geval van een ongeluk of incident. Eerste hulp of een reanimatie waardoor een leven kan worden gered, maar ook schade en ongemak ten gevolge van een ongeval of andere incidenten zoveel mogelijk kan worden voorkomen.  Risico´s gaan overal schuil: Thuis, op school, in het verkeer, bij sporten, het uitgaansleven of bij een calamiteit.

Lees meer...