Nieuwe EHBO opleidingen September 2013!
Geschreven door Ditmar van Vuren   
woensdag, 26 juni 2013 00:00

Onder het motto - Iedereen EHBO - van het Nederlandse Rode Kruis start de afdeling Culemborg in september eerste hulp  cursussen voor volwassenen en jongeren van 11 t/m 15 jaar.

In deze cursus worden alle handelingen geleerd die nodig zijn om goede eerste hulp te  verlenen. De cursist wordt door erkende instructeurs opgeleid voor het officiële EHBO-basis diploma met AED/reanimatie aantekening.

De jeugd van 11 t/m 15 jaar zal opgeleid worden voor het EHBO Jeugd B diploma tevens met het officiële AED/reanimatie certificaat.

In een steeds risicovoller samenleving is het van belang dat elke burger kennis en vaardigheden heeft om hulp te kunnen verlenen in geval van een ongeluk of incident. Eerste hulp of een reanimatie waardoor een leven kan worden gered, maar ook schade en ongemak ten gevolge van een ongeval of andere incidenten zoveel mogelijk kan worden voorkomen.  Risico´s gaan overal schuil: Thuis, op school, in het verkeer, bij sporten, het uitgaansleven of bij een calamiteit. Het Rode Kruis in Culemborg vindt het erg belangrijk dat vooral jongeren kennis maken met eerste hulpverlening en Het Rode Kruis. De lessen worden daarom gratis aan jongeren in de leeftijd van 11 t/m 15 jaar aangeboden. De kosten voor volwassenen bedraagt € 200,- all in, tenzij men zich voor 2 jaar committeert aan de hulpverlening van Het Rode Kruis. In dit geval is de opleiding gratis. Voor de goede orde zij vermeld dat sommige ziektekostenverzekeraars een gedeelte van de cursuskosten vergoeden.  

Meer weten?
Op maandagavond 2 september is er een informatie-avond voor volwassenen.
Op dinsdagavond 24 september voor jongeren met hun ouders.
Beide avonden zijn om 19.30 uur in het Rode Kruisgebouw, Otto van Reesweg 10 te Culemborg. Vragen kunnen ook via e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Update 04-09-2013:
De informatieavond voor volwassenen is inmiddels achter de rug maar er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan door hier het inschrijfformulier te downloaden en deze te versturen aan Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.