Rode Kruis District Rivierenland fuseert met Rode Kruis District Maas en Waal
Geschreven door Edith Birkhoff   
dinsdag, 09 april 2013 00:00

Het Rode Kruis afdeling Culemborg vormde samen met de andere lokale afdelingen in Rivierenland het District Rivierenland.  Het district Maas en Waal en het district Rivierenland zijn per 1 januari 2013 gefuseerd  tot een nieuw district , welke de naam heeft gekregen: Het Nederlandse Rode Kruis District Gelderland Zuid.

Gelijk met de fusie is, onder voorzitterschap van de Heer Dedan Schmidt, een nieuw bestuur gevormd. Het nieuwe bestuur is samen met de scheidende bestuursleden van beide districten in goed overleg samengesteld en gevormd.

Alle nieuwe bestuursleden  van het District Gelderland Zuid  hebben een kennismakingsbezoek aan de plaatselijke afdelingen (ook aan Culemborg) gepland.  Ondanks dit feit was het toch goed om alle bestuursleden en coördinatoren van de 11 lokale afdelingen uit beide districten uit te nodigen. Op zaterdag 2 februari  jl. werd in “De tuinen van Appeltern” op  een ludieke manier, d.w.z. middels “ speeddating”,   persoonlijk  kennis met de nieuwe bestuursleden gemaakt. De voorzitter  verklaarde waarom voor verdere samenwerking tussen de twee districten Rivierenland en Maas en Waal is gezocht en waarom er tot een fusie is besloten.  De meerwaarde is gelegen in het beperken van de gevolgen van noodsituaties, versterken van zelfredzaamheid en vergroten van respect en hulpbereidheid.

De afdeling Culemborg ziet uit naar de samenwerking!