Rode Kruis Rivierenland wint De Prijs Internationaal 2012
Geschreven door Hennie Smidt   
maandag, 07 januari 2013 00:00

De landelijke vereniging Het Nederlandse Rode Kruis heeft het District Rivierenland de Prijs Internationaal 2012 toegekend voor haar partnerschap met Bulgarije-District Yambol. De prijs is gegeven omdat er veel tijd en energie is gestoken in het opbouwen van de relatie met de zustervereniging in Bulgarije.

 

Een partnerschap dat heeft geleid tot een beter begrip van internationale betrokkenheid met elkaar. Internationaal maar wel lokaal verankerd. Een relatie die heeft geresulteerd dat acht jongeren uit Bulgarije in Rivierenland zijn geweest onder het thema: Working en learning together.  Acht jonge Rode Kruisvrijwilligers uit voornamelijk Culemborg hebben met de Bulgaarse gasten gedurende één week kennis, ervaringen en ondersteuning met elkaar kunnen delen. Het Europese fonds Youth in Action is hoofdsponsor van deze uitwisseling geweest. Het solidariteitsfonds van het Rode Kruis heeft de ontbrekende gelden aangevuld.

Naast het jongeren  uitwisselingsprogramma staat ook een ondersteuning en ervaringenuitwisseling met het Rode Kruis in Bulgerije op de rol betreffende het thema “Child in Risk”. Een programma om jongeren, die dreigen aan de zelfkant van het leven te komen, in Bulgarije vanuit Nederland te ondersteunen. Nog veel werk aan de winkel voor Het Rode Kruis in Rivierenland. Gestimuleerd door de toegekende prijs en gemotiveerd door de enthousiaste contacten met vrijwilligers van het Bulgaarse Rode Kruis wordt de 2e fase van de partnerschap ingegaan.