Mobieltjesproject Rode Kruis en klas B1A van O.R.S. Lek en Linge Culemborg
Geschreven door Johan Dijkstra   
woensdag, 25 april 2012 00:00

Donderdag 8 maart heeft klas B1A van O.R.S. Lek en Linge als maatschappelijke stage meegewerkt aan het mobieltjesproject van het Rode Kruis. Voorafgaand aan deze dag heeft de klas al veel voorbereidend werk gedaan: PowerPoint presentatie gemaakt met informatie over de dag/mobiele telefoons, appelflappen en cake bakken, aanwijsborden gemaakt om de weg buiten te wijzen naar de brugklaslocatie van het O.R.S. Lek en Linge.

Op 8 maart zijn de leerlingen van klas B1A om 11:30uur met de voorbereidingen gestart om de bezoekers goed en vriendelijk te ontvangen. Buiten stonden leerlingen te wachten om de bezoekers goed te begeleiden, de deur werd open gedaan, jassen werden opgehangen en ze werden netjes begeleid naar het juiste lokaal. Daar kregen de bezoekers een lekker kopje koffie of thee met iets lekkers wat de leerlingen zelf hadden klaargemaakt. Nadat iedereen was ontvangen en de mobieltjes op tafel lagen hebben twee leerlingen een PowerPoint presentatie gegeven over mobiele telefonie. Na deze presentatie heeft heel klas B1A de bezoekers geholpen met zijn/haar vragen over de mobiele telefoon. Alle bezoekers gingen met een voldaan gevoel en met veel nieuwe kennis over de mobiele telefoon (sms’en/foto’s maken/bellen/contacten opslaan) de deur uit.

De leerlingen van klas B1A vonden het geweldig om de bezoekers te helpen met iets wat voor hen al zo gewoon is. Als klas kijken ze met veel plezier terug op deze nuttige dag. Zo hebben ze geleerd om veel geduld te hebben om iets uit te leggen en dat het belangrijk is dat de bezoekers zelf de mobiele telefoon bedienen i.p.v. dat zij als leerlingen de mobieltjes in handen namen.

Het was voor de leerlingen goed om te ervaren wat vrijwilligerswerk precies inhoudt. Iedereen vond het achteraf fantastisch om aan dit project mee te werken en te zien dat alle bezoekers blij met hun nieuwe opgedane kennis naar huis gingen.

 

Buiten worden de bezoekers opgevangen

Leerlingen van Lek en Linge staan klaar met zelfgebakken lekkernijen

 

De bezoekers krijgen uitleg over hun mobiele telefoon

 

Ook deze mevrouw heeft voortaan de laatste Apps!