Instructie middag mobiele telefoon voor senioren boven 55 jaar
Geschreven door Hennie Smidt   
vrijdag, 17 februari 2012 00:00

Het Rode Kruis en scholengemeenschap ORS Lek en Linge organiseren een instructie middag voor senioren boven 55 jaar: Hoe de mobiele telefoon optimaal te gebruiken?
De mobiele telefoon is tegenwoordig een onmisbaar communicatie middel geworden. Voor sommige senioren  is het echter niet altijd even makkelijk om ze te bedienen of bekend te zijn met alle mogelijkheden van het mobieltje dat ze bezitten. Het is echter wel een belangrijk hulpmiddel om bijvoorbeeld onderweg contacten te kunnen leggen met familie of vrienden, indien nodig hulpdiensten in te schakelen of zelfs een foto te maken van een situatie die zich in de omgeving voordoet. Wat te denken van een leuke foto op de display van een dierbare.

Omdat het Rode Kruis zelfredzaamheid hoog in het vaandel heeft staan en jongeren de meest deskundigen zijn op het gebied van mobiele telefoons, hebben Het Rode Kruis en scholengemeenschap ORS Lek en Linge de handen in een geslagen. Onder het motto van jongeren voor ouderen zullen leerlingen van de brugklas, in het kader van hun maatschappelijke stage,  senioren instrueren en bekend maken in het gebruik van hun mobiele telefoon. Voorafgaand aan de bijeenkomst zullen jongeren worden geïnstrueerd, waarbij zij tips krijgen hoe zij kennis aan de oudere volwassene moeten overbrengen. Dit bijzondere mobieltjesproject is 8 maart aanstaande ’s middags van 13.30 tot 15.30 uur bij de scholengemeenschap ORS Lek en Linge. Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname. Alle boven 55 jarigen worden uitgenodigd. Bij mobiliteitsproblemen kan in overleg met Het Rode Kruis worden nagegaan welke vervoersmogelijkheden er zijn.

Informatie en aanmelden kan tot 4 maart bij Het Rode Kruis in Culemborg per telefoon Anneke Witkamp telefoon 513764 of Hennie Smidt telefoon 515013. Ook aanmelden per e-mail kan aan: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. met vermelding van naam, adres, leeftijd, merk en type van het eigen mobieltje. Na aanmelding volgt een bevestiging met de benodigde gegevens.