Ouderenreisje naar de Loosdrechtse Plassen en Haarzuilen.
Geschreven door Johan Dijkstra   
zondag, 25 september 2011 00:00

De ochtend zag er goed uit. Het was droog terwijl ze regen hadden voorspeld. Dit jaar was iedereen goed op tijd aanwezig op de diverse opstapplaatsen en konden we eerder dan gepland al vertrekken. Via een mooie route door de “lint-dorpen” Westbroek en Tienhoven waar schitterende boerderijen en prachtige landschappen elkaar voortdurend afwisselden reden we naar Loosdrecht. De chauffeur van bus 1 kon veel vertellen over de fraaie landhuizen en villa’s en wie daar zoal woonden en gewoond hebben (bekende Nederlanders).

In Loosdrecht kregen we aan boord van een mooie rondvaartboot koffie en gebak. En ondertussen lekker bijpraten en genieten van het uitzicht. Bovendeks was het buiten wat winderig maar voor menigeen goed vertoeven. Een klein buitje zorgde er voor dat iedereen weer benedendeks en beschut ging zitten. Er werd volop genoten van de schoonheid van de Loosdrechtse plassen en de eilanden met daarop soms wel heel mooie huizen. De kapitein/stuurman van de boot was halverwege even de weg kwijt wat wel voor te stellen was met overal eilandjes waar hij langs en tussendoor moest varen. Met een vertraging van 15 minuten vertrokken we met de bus richting Haarzuilen. Daar kregen we in restaurant De Vier Balken een heerlijk 3–gangen menu  voorgeschoteld.  Overal was te horen dat de mensen genoten van de dag.  Het was ondertussen al halverwege de middag dat we moesten kiezen of we de geplande wandeling door de tuinen van kasteel Haarzuilens nog door moesten laten gaan. Om niet te laat weer terug te zijn in Culemborg hebben we gezamenlijk besloten om van de wandeling af te zien en daarvoor een toeristische route te rijden. Vanuit de bus hebben we nog wel even het kasteel door de bomen kunnen zien liggen.

Iedereen had een goed gevoel van de dag wat te merken was aan de bedankjes die iedereen gaf bij het uitstappen van de bus.  Ook de dagen daarna nog telefoontjes gehad om het Rode Kruis te bedanken en zelfs een kaart van familie Hak die met de PAM-bus erg genoten had van deze reis.

 

Kortom, genoeg redenen om volgend jaar weer voor vele Culemborgers een mooie dag te organiseren. En uiteraard grote dank voor de gezelligheid van alle mensen die zijn mee geweest.