Overlijden Rina Strijk
Geschreven door Hennie Smidt   
zondag, 22 mei 2011 00:00

Woorden kunnen ons gevoel niet beschrijven. Intens verdrietig geven wij kennis, dat één jaar na het overlijden van haar man John, onze zeer gewaardeerde collega vrijwilligster en vriendin ook de ongelijke strijd heeft verloren.

Rina Strijk

Rina Strijk – Klerks


Vol goede hoop is zij voor genezing gegaan. Helaas heeft het niet mogen baten. Wij missen in haar een zeer gemotiveerde en enthousiaste collega-vrijwilligster. Rina was rechtvaardig, doortastend, sociaal en recht door zee. Ze had een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en was een voorbeeld voor ons allen. Haar gezinsleven en het Rode Kruis waren gedurende meer dan 30 jaar met elkaar verweven. Haar deskundigheid en ervaring bracht zij graag over aan anderen. Zij heeft alle vrijwilligers in de hulp- en zorgverlenende taken opgeleid en geschoold. Op de motorcross, sportvelden en bij de evenementen was zij als eerste hulpverleenster paraat en nam een coördinerende rol op zich. Het Rode Kruis Culemborg is veel aan haar verschuldigd. Zij is het fundament waarop de hulpverlening van het Rode Kruis in Culemborg is gebouwd. In haar geest zullen we doorgaan.

Wij wensen haar kinderen, haar broers, oma Strijk, andere familieleden en betrokkenen kracht en sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Bestuur en vrijwilligers van
Het Nederlandse Rode Kruis – Afdeling Culemborg