Drink eens een kop koffie met iemand anders: wordt vrijwilliger Sociale Hulp
Geschreven door Johan Dijkstra   
zaterdag, 05 maart 2011 21:27

In Culemborg wonen veel mensen die alleen zijn. Mannen en vrouwen die de deur nauwelijks uitkomen en weinig mensen om zich heen hebben.  Omdat ze ouder zijn, een lichamelijke beperking hebben of om andere reden moeite hebben met het aangaan van sociale contacten. Als vrijwilliger sociale hulp kunt u het verschil maken. Gewoon, door iemand één keer per twee weken te bezoeken. Zo voelen zij zich minder eenzaam, kunnen zij langer thuis blijven wonen en wordt de kwaliteit van hun bestaan verbeterd.

Wat wordt er van een vrijwilliger sociale hulp verwacht?

Als bezoekvrijwilliger gaat u bijvoorbeeld één keer in de twee weken bij iemand op bezoek. U drinkt een kopje koffie, maakt een praatje of leest wat voor. U gaat er misschien even uit voor een korte wandeling of een boodschap. En u biedt natuurlijk een luisterend oor. Het zijn kleine dingen die men met niemand anders kan delen. Wat u precies gaat doen, hangt af van de wensen van de deelnemer.

Bij wie gaat u op bezoek?

We willen tot een goede match tussen u en een deelnemer komen. We gebruiken daarvoor het intakegesprek. We bespreken samen met u uw voorkeuren en verwachtingen en bepalen samen of u daadwerkelijk als vrijwilliger aan de slag wil. Vervolgens zoeken we een deelnemer die bij u past. Denken we iemand gevonden te hebben, dan bellen we u voor overleg.

We houden contact.

Om u te ondersteunen gaan we vrijwilligers avonden organiseren. Uiteraard kunt u met elke vraag terecht bij de coördinator Sociale Hulp. Er is geregeld telefonisch contact en na een jaar bespreken we hoe het gaat. De koppeling met een deelnemer duurt zo lang las het voor beiden goed voelt.

Hebt u belangstelling om vrijwilliger Sociale Hulp te worden, neem dan contact op met:

Anneke Datta, coördinator Sociale Hulp

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. tel. 0345 – 513846