Jubilarissen bij het Rode Kruis
Geschreven door Hennie Smidt   
dinsdag, 02 november 2010 15:51

Ook dit jaar konden er weer een aantal vrijwilligers in het zonnetje worden gezet. Vrijwilligers die al meer dan 10 resp. 20 jaar zich hebben ingezet voor Het Rode Kruis in Culemborg. Zij werden afgelopen vrijdag gehuldigd.

De jubilarissen waren Teuni van Wiggen en Trees Bakker die gedurende 10 jaar deel uitmaken van de rouwverwerkingsgroep De Weerklank. Regelmatig bezoeken zij hulpvragers die hun partner hebben verloren en helpen zij hen op weg. In hun bezoeken spreken zij over hun ervaringen en manier waarop zij hun leven weer hebben opgepakt en brengen zo weer perspectief in het leven van hun hulpvrager.

Beatrice Helmond de jongste van de vijf jubilarissen heeft zich al 10 jaar bewezen bij de Eerste Hulpverlening in Culemborg en omgeving. Zij was onder meer bij vele voetbalwedstrijden en volleybalwedstrijden langs de lijn te vinden en ook de taak Opvang en Verzorging is haar niet vreemd.

De twee jubilarissen die voor 20 jaar zijn gehuldigd waren Frank Verhoef en Jeanet van den Bosch. Zij zetten zich in voor de taken van Eerste Hulp bij evenementen en Noodhulpverlening. Maar dat niet alleen Frank co├Ârdineert het taakveld Nationale Hulpverlening en neemt deel aan de bestuursvergadering namens dit taakveld. Ook is hij
vertegenwoordiger namens de afdeling naar onze hulpvragers en contacten naar buiten als het gaat om hulpverleningsaanvragen. Jeanet is naast haar EHBO taken ook bestuurslid met in portefeuille Jeugdzaken. De voorzitter roemde de inzet van de jubilarissen en sprak een ieder op hun eigen kwaliteiten aan. Namens Het Nederlandse Rode Kruis kregen de jubilarissen de versierselen, die bij het betreffende jubileum horen, opgespeld.

Het Rode Kruis komt nog steeds vrijwilligers tekort. Met name voor de sociale huisbezoeken zijn er meer aanvragen dan vrijwilligers. Ook de functie van secretaris komt in het voorjaar vacant. Wie het Rode Kruis wil helpen om te helpen en lijkt het leuk om bij een zeer enthousiaste groep vrijwilligers te horen . Bel dan met Anneke Witkamp. Tel.: 513764