Dagje uit voor 65-plussers.
Geschreven door Johan Dijkstra   
woensdag, 08 september 2010 18:51

Het weer zat gelukkig mee, twee bussen en de Rode Kruis rolstoelbus vol met deelnemers op weg naar misschien wel het mooiste deel van Nederland: het Park de Hoge Veluwe. In de ochtend onderaan de Grebbeberg bij de Rijn koffie met gebak genoten bij de Blauwe Kamer in Rhenen. Een pracht omgeving met zicht op het Rijnvallei.

Van daaruit via binnenwegen met prachtige uitzichten door een deel van het Park de Hoge Veluwe gereden. De mensen genoten volop. Na elke bocht toch weer die verwondering dat Nederland zo mooi is. In de middag bij een Chinees restaurant (China Palace in Rhenen) van een prima verzorgd buffet genoten. De bediening en de kwaliteit van het eten was van een hoog niveau. Het personeel aldaar werd uiteraard geholpen door de Rode Kruis vrijwilligers waardoor iedereen toch snel kon genieten van het Chinese eten.

Vervolgens de Posbank via slingerwegen en haarspeldbochten beklommen met als resultaat een prachtig uitzicht over Velp, in de verte Kleve en Elten in Duitsland en de volop in bloei staande heidevelden. Na een winderige uitstap op de Posbank weer richting Culemborg. Helaas konden we merken dat de vakanties weer voorbij zijn dor gelijk weer in een file te stranden. Aan het eind van de middag gingen alle deelnemers zichtbaar en hoorbaar tevreden huiswaarts.

Foto's van dit dagje uit zijn te vinden in ons fotoalbum!