Met 80 kinderen naar de Efteling PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Hennie Smidt   
donderdag, 05 augustus 2010 17:43

Het Rode Kruis in Culemborg had, via de Gemeente, kinderen van de basisschool leeftijd uitgenodigd voor een dagje Efteling. Kinderen, die door gezinsomstandigheden in hun schoolvakantie de gehele periode thuis moesten doorbrengen. Na het Burgers dierenpark in 2008 en het pretpark Toverland in 2009, was dit jaar voor De Efteling gekozen.

Na twee inschrijfavonden bleek de animo echter zo groot, dat de twee geplande bussen niet voldoende waren. Gelukkig had het Rode Kruis van het Coöperatiefonds van de Rabobank West Betuwe een financiële ondersteuning gekregen, waardoor aan alle aanmeldingen kon worden voldaan. Hierdoor kon tevens een derde bus worden ingehuurd, de entreekosten worden gedekt en de twee aan te bieden consumpties waren gewaarborgd.
Zo kon met 80 kinderen en hun begeleiders, totaal 139 personen, richting Efteling worden gegaan. Iedereen had er duidelijk zin, proviand mee, keurig gekleed en vol verwachting wat de dag brengen zou. Gelukkig klaarde het weer na een regenachtige nacht op en werd het alras prachtig pretpark weer. Aangekomen bij de Efteling kon zo worden doorgelopen, want de kaarten waren al gereserveerd. Voorzien van Rabobankpetjes en wat geld voor een ijsje of een frietje konden de gasten het park in en konden zij de dag doorbrengen zo als zij dit zelf wilden. Er was echter één restrictie om 16.30 uur weer bij de bus. Het werd een echt fijne dag. Niet alleen de kinderen en hun begeleiders hebben genoten, maar ook de organisatoren van Het Rode Kruis kijken terug op een bijzondere dag. Een dag met een goud randje. Een goud randje, omdat er aan zoveel gezinnen met nog jonge kinderen,  die door omstandigheden zelf niet in de gelegenheid zijn om op vakantie te gaan, namens het Rode Kruis en met financiële ondersteuning van de Rabobank een fijn dagje uit kon worden geboden.

http://rodekruisculemborg.nl/images/afbeeldingen/efteling2010.jpg

http://rodekruisculemborg.nl/images/afbeeldingen/efteling2010b.jpg