Culemborg start nieuwe jeugdgroep PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Jeannet van den Bosch   
vrijdag, 23 april 2010 12:50

Het zal je maar gebeuren dat je samen met je vriend of vriendin buiten loopt en hem of haar overkomt iets , valt, heeft een grote wond of een gebroken been. Niemand om je heen en je bent machteloos omdat je niet weet wat je moet doen. Niet alleen buiten, maar zelfs in je eigen huis kan EHBO van pas komen. Stel er gebeurt iets met je vader, moeder, broertje, zusje of welk ander familielid dan zou het toch fijn zijn als jij weet wat je moet doen. Daarom is er nu jeugd en jongeren EHBO bij het Rode Kruis in Culemborg.

Gratis EHBO cursus

Bij het Rode Kruis in Culemborg starten wij begin oktober een jeugd en jongeren EHBO-cursus. Deze cursus is geheel gratis en wordt gegeven in het Rode Kruis gebouw aan de Otto van Reesweg 10 in Culemborg op de maandagavond van 18.30 – 19.30 uur. Tijdens deze cursus wordt je opgeleid tot jeugd-EHBOer en behaal je na afloop je EHBO B diploma. Je leert onder meer hoe je verbanden moet aanleggen bij verschillende soorten wonden en ook hoe je moet handelen in levensbedreigende situaties. Jouw handelen kan voor deze mensen het verschil zijn tussen leven en dood.

Wat nog meer

Je zit natuurlijk al de hele dag op school en het is niet de bedoeling om hier 's avonds weer mee verder te gaan. Daarom proberen wij naast de leuke lessen ook regelmatig iets leuks te doen met de groep. Hierdoor kom je op plekken waar je anders nooit komt en kom je ook veel leuke dingen te weten over alles wat te maken heeft met eerste hulp, het rode kruis en dergelijke. Heb jij je diploma gehaald? Dan kan je altijd nog blijven rondhangen. Doe bijvoorbeeld mee met EHBO-wedstrijden, waarin je als team de meest uiteenlopende situaties mag oplossen. Zo gauw je minstens 15 bent kan je vervolgens bij ons ook je echte EHBO diploma halen.

Informatieavond

Op maandagavond 23 augustus om 18.30 uur hebben wij een informatieavond, eveneens in ons gebouw aan de Otto van Reesweg. Op deze avond wordt alle informatie gegeven die je maar wilt weten. Kom op deze avond samen met je ouders en schrijf je in.

Voor vragen mail of bel gerust en hopelijk tot op onze informatieavond!

Jeannet v.d. Bosch (jeugdcoördinator)
Telefoon: 06-20840935 of 0345-512765 E-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.