Jeugd EHBO opleiding 2016 van start in September
Geschreven door Dennis Winkel   
zondag, 14 augustus 2016 00:00

Onder het motto - Iedereen EHBO - van het Nederlandse Rode Kruis start de afdeling Culemborg in september weer een eerste hulp opleiding voor jongeren van 11 t/m 15 jaar. In een steeds risicovoller samenleving is het van belang dat elke burger kennis en vaardigheden heeft om hulp te kunnen verlenen in geval van een ongeluk of incident. Eerste hulp of een reanimatie waardoor een leven kan worden gered, maar ook schade en ongemak ten gevolge van een ongeval of andere incidenten zoveel mogelijk kan worden voorkomen.  Risico´s gaan overal schuil: Thuis, op school, in het verkeer, bij sporten, het uitgaansleven of bij een calamiteit.

Het Rode Kruis in Culemborg vindt het erg belangrijk dat vooral jongeren kennis maken met eerste hulpverlening en Het Rode Kruis. De lessen worden daarom gratis aan jongeren in de leeftijd van 11 t/m 15 jaar aangeboden. De cursus wordt gegeven op de maandagavond van 18:15 - 19:15 en begint op 19 september. De lessen worden wekelijks gegeven met uitzondering van feestdagen en schoolvakanties. Afhankelijk van de grootte van de groep en de snelheid van het aanleren van alle vaardigheden duurt de cursus naar verwachting tot maart/april 2017. De cursus wordt gegeven in ons Rode Kruis gebouw aan de Otto van Reesweg 10 in Culemborg.

De EHBO cursus bestaat uit de opleiding Basis EHBO van het Rode Kruis welke leidt tot een Europees erkend certificaat. Enkele onderwerpen die aan bod komen zijn:

- Een slachtoffer in veiligheid brengen
- De toestand van het slachtoffer beoordelen
- Levensreddende handelingen
- Het inschakelen van professionele hulp, bijvoorbeeld via 112
- Reanimatie en gebruik van een AED (Automatische Externe Defibrilator)
- Wonden en verbandjes
- Kneuzingen en botbreuken
- Brandwonden

Alle lesmaterialen worden verschaft in bruikleen.

Meer weten of inschrijven?

Op maandagavond 29 augustus organiseren we om 18:30 een informatiebijeenkomst voor jongeren + hun ouders in ons Rode Kruis gebouw aan de Otto van Reesweg 10. Na een uitleg over de opleiding en de gelegenheid tot stellen van vragen is er tot 20:00 de mogelijkheid om door ons gebouw rond te lopen om een kijkje te nemen bij onze materialen, een aantal demonstraties te bekijken en zelf al vast eens wat EHBO-dingen te proberen! Bij interesse is er op deze avond zelf ook mogelijkheid tot inschrijven. Voor vragen en/of inschrijvingen buiten deze avond om kunt U via de e-mail terecht bij Dennis Winkel - Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Daarnaast starten wij in september ook een opleiding voor volwassenen