Opleiding Uitgebreide EHBO start in September 2015
Geschreven door Dennis Winkel   
woensdag, 12 augustus 2015 00:00

Naast onze jeugdopleiding start de afdeling Culemborg in september ook met een nieuwe cursus Uitgebreide Eerste Hulp. In deze cursus worden alle handelingen geleerd die nodig zijn om goede eerste hulp te  verlenen. De cursist wordt door erkende instructeurs opgeleid voor het officiële Rode Kruis EHBO diploma Uitgebreide EHBO met daarin o.a. reanimatie en AED gebruik. Onder andere de volgende onderwerpen zullen aan bod komen:

- Een slachtoffer in veiligheid brengen
- De toestand van het slachtoffer beoordelen
- Levensreddende handelingen
- Reanimeren met een AED (Automatische Externe Defibrilator)
- Huidwonden en bloedingen
- Brandwonden
- Bewusteloosheid
- Verslikking
- Letsels in spieren, botten en gewrichten
- Pijn op de borstkas
- Warmte en koude letsels
- Steken en beten
- ... en nog veel meer

De cursus wordt gegeven op de maandagavond van 19:30 tot 21:30 in ons Rode Kruis gebouw aan de Otto van Reesweg 10 in Culemborg en zal starten op 14 september. De cursus bestaat uit 10 avonden en met elke week 1 lesavond, met uitzondering van vakantie/feestdagen, eindigt de cursus op 7 december. Bij goed gevolg ontvangt de cursist het Europees erkende certificaat Uitgebreide EHBO van het Rode Kruis. De kosten voor de cursus bedragen € 200,- all in. Voor de goede orde zij vermeld dat sommige ziektekostenverzekeraars een gedeelte van de cursuskosten vergoeden.

Meer weten of inschrijven?

Op maandagavond 31 augustus organiseren we om 20:15 een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden in ons Rode Kruis gebouw aan de Otto van Reesweg 10. Na een uitleg over de opleiding en de gelegenheid tot stellen van vragen is er tot uiterlijk 21:30 de mogelijkheid om door ons gebouw rond te lopen om een kijkje te nemen bij onze materialen, een aantal demonstraties te bekijken en zelf al vast eens wat EHBO-dingen te proberen! Bij interesse is er op deze avond zelf ook mogelijkheid tot inschrijven. Voor vragen en/of inschrijvingen buiten deze avond om kunt U via de e-mail terecht bij Ditmar van Vuren - Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.