Jarig Rode Kruis Culemborg biedt AED/reanimatie cursus aan met 100% korting.
Geschreven door Dennis Winkel   
woensdag, 02 juli 2014 00:00

Het Rode Kruis afdeling Culemborg bestaat dit jaar 100 jaar. Op 17 augustus 1914 is de vereniging Het Nederlandse Rode afdeling Culemborg officieel opgericht. In verband hiermede willen wij gratis aan 100 Culemborgers (vanaf 18 jaar) een cursus AED/reanimatie aanbieden.

Bij een hartstilstand moet er zo snel mogelijk worden gereanimeerd en binnen 6 minuten gedefibrileerd. Aangezien in Culemborg de aanrij tijd van de ambulance niet altijd binnen deze tijdsperiode kan worden gerealiseerd, zal deze in een dergelijk geval te laat kunnen zijn. Daarom is het van levensbelang dat de omstanders van de getroffene direct kunnen handelen.

Deze gratis cursus wordt op zaterdag 6 september aanstaande in het Stadhuis aan de Vismarkt gegeven. In twee groepen van 50 personen. Eén van ´s ochtends 8.30 tot 11.30 uur en één ´s middags van 13.30 tot 16.30 uur Aan het eind van de cursus wordt een officieel certificaat van Het Nederlandse Rode Kruis uitgereikt. Mocht blijken dat er nog niet voldoende bekwaamheid is om het certificaat te verkrijgen, dan kan in een latere fase nog een verdere training plaatsvinden.

De cursus kost in principe € 45,--. Echter, de deelnemer krijgt - in verband met het 100 jarig bestaan, van de afdeling - 100% korting. Er wordt bij inschrijving wel een waarborgsom gevraagd van € 10,--. Bij het uitreiken van het certificaat wordt deze € 10,-- gelijktijdig terugbetaald.

Aanmelden kan tot uiterlijk 24 Augustus en hiervoor geldt vol = vol. Aanmelden kan middels onderstaande knop.

 

http://www.techno-muziek.nl/djschool/wp-content/themes/smack-music/button.jpg